NIEUWSBRIEF STUDENTEN OKTOBER 2019  
 

 


 


Een goed begin...
   
De start van een nieuw cursusjaar is altijd intensief. Wellicht heb je een nieuwe stageschool, een nieuwe werkplekbegeleider, nieuwe klassen, leerlingen en daarnaast is ook je studie (weer) gestart. Een nieuw jaar strekt zich voor je uit waarin allerhande mogelijkheden zich aandienen om je verder te ontwikkelen richting het felbegeerde diploma dat toegang geeft tot dat prachtige beroep: het beroep van docent.
 
De werkplekbegeleiders, schoolopleiders en opleidingscoördinatoren van de Opleidingsschool Haaglanden staan voor je klaar om je het komend jaar te begeleiden tijdens je studie, maar ook daarna als startende docent. Ik wens jullie namens alle betrokkenen bij de Opleidingsschool Haaglanden een goed studiejaar toe.
 
Alette Boone
Programmamanager 
 
 

 
 
     
 


Opleidingsprogramma
  
Deelname
Alle studenten in onze opleidingsschool volgen modules uit ons programmaboekje. Studenten van de HR volgen de verplichte modules uit de fase die correspondeert met hun studiejaar.
Lees hier bij welke modules jij wordt verwacht.

Intervisie
Onze intervisiebijeenkomsten zijn gekoppeld aan bepaalde modules.
Lees hier bij welke intervisiebijeenkomsten jij wordt verwacht.

Wijzigingen in de planning

In fase 3 wordt op 11 maart een extra intervisiebijeenkomst ingepland die aansluit op de module Activerende didactiek. Deze staat ten onrechte niet vermeld in de planning.

Op 16 oktober vindt de module Lesgeven in een grootstedelijke context plaats op het Iclon en niet op het Hofstad Lyceum.

De tweede bijeenkomst van Lesgeven in een grootstedelijke context wordt niet op 11 november gegeven zoals vermeld in het programmaboekje, maar op woensdag 11 maart.

De tweede bijeenkomst van de module Lesvoorbereiding, start van de les, orde wordt verplaatst van 16 oktober naar 11 december, locatie Hofstad Mavo Havo.

(download hier de meeste recente versie van het programma van de OSH)
 
    

 
 
 
 
 


Startbijeenkomst
   
Op woensdag 25 september vond de startbijeenkomst plaats. 24 studenten van ICLON, SEC en HR ontmoeten elkaar op Lyceum Ypenburg voor een voorlichting over studeren op de OSH.  
 
In de workshops draaide het om de rolwisseling die plaatsvindt als je van student opeens docent bent geworden. Een andere workshop ging over de verschillende rollen die een docent binnen een school heeft. E√©n van onze studenten deelde zijn stage-ervaringen en deelde tips en tricks met de nieuwe studenten. Om te ontdekken hoe de OSH-scholen van elkaar verschillen vormden de studenten koppeltjes om binnenkort bij elkaar op lesbezoek te gaan.
 
We hopen hiermee de studenten mogelijkheden te bieden om het beeld van het beroep en de contexten waarin dat plaats kan vinden te verbreden.

De dag eindigde met een netwerkborrel. Na de bijeenkomst ontvingen we positieve feedback, van de deelnemers en ook van de workshopleiders. 
  
  

 
 LinkedIn
   
We hebben sinds deze week een LinkedIn-pagina geopend voor de OSH. Via LinkedIn willen we alle betrokkenen in onze opleidingsschool op de hoogte houden van vacatures, de laatste ontwikkelingen in ons opleidingsprogramma en nieuws rondom docentschap en onderwijs.

Volg ons op LinkedIn.  

  
 
 


Ondertussen in onderwijsland
   
Alle toekomstige docenten opleiden volgens 'Samen Opleiden'

Met recruiters in zee, ja of nee?

Werken in de grootstedelijke context

Podcast: Pedagogische Tact
 
  

 
 
What's Up?
   
Bekijk hier de agenda.
  
  
       
       
       
 
 
Opleidingsschool Haaglanden is een samenwerkingsverband van tien scholen voor voortgezet onderwijs en vier lerarenopleidingen:

Alfrink College Zoetermeer | Hofstad Lyceum Den Haag | Hofstad Mavo Havo Den Haag
Chr. College De Populier Den Haag | Lyceum Ypenburg Den Haag
Maris College Den Haag | Rijswijks Lyceum | Van Vredenburchcollege Rijswijk 
Veurs Lyceum Leidschendam | Chr. Lyceum Zandvliet Den Haag
Hogeschool Inholland Amstelveen | Hogeschool Rotterdam | ICLON Universiteit Leiden | SEC TU Delft
   

 

 

       
 
       

Deze nieuwsbrief is verzonden naar alle OSH-studenten en -opleiders
Vragen of opmerkingen? Mail naar nieuwsbrief@opleidingsschoolhaaglanden.nl