Contactpersoon:
Mary Scholten

p/a Werflaan 45
2725 DE Zoetermeer
T 079 330 66 66

Programmamanager

Graag stel ik me even voor: ik ben Esther de Ruijter, sinds kort programmamanager van de Opleidingsschool Haaglanden. In de afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan op het gebied van opleidingsscholen. Sinds 2014 ben ik betrokken bij het landelijk Steunpunt Opleidingsscholen van de VO-raad.
 
Ook ben ik sinds 2006 actief bij de Opleidingsschool Rotterdam als coördinator van de academische opleidingsschool en projectleider Versterking Samenwerking. Daarnaast ondersteun ik diverse opleidingsscholen bij de voorbereiding van de beoordeling door NVAO en het schrijven van subsidieaanvragen. Ik werk als senior adviseur en partner bij Arbeid Opleidingen Consult (een adviesbureau op het gebied van onderwijs en arbeidsmarkt). Ik ben opgeleid als socioloog en gepromoveerd bij de onderzoeksschool ICS van de Universiteit Utrecht. Bij de Universiteit Utrecht heb ik ook les gegeven aan studenten van de masteropleiding sociologie op het gebied van onderzoek.
  
Als programmamanager van de Opleidingsschool Haaglanden houd ik me vooral bezig met de organisatie van de dagelijkse gang van zaken en de voorbereidingen voor de beoordeling van de opleidingsschool door de NVAO in december. Inhoudelijke prioriteiten voor de komende periode zijn het ontwikkelen van het opleidingsplan, de kritische reflectie en de kwaliteitszorgsystematiek.

You are here